Suci Vrhovnog suda Republike Hrvatske predavači na Županijskom stručnom vijeću za građanski odgoj i obrazovanje

OŠ „Đuro Ester“ bila je domaćin Županijskom stručnom vijeću za građanski odgoj i obrazovanje, kojemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i učitelji, profesori i učenici.

Županijske voditeljice Jasna Kraljić Cmrk i Sanja Prelogović na Vijeće su pozvale dva suca s kojima surađuju, i to suce Vrhovnog suda Republike Hrvatske doc. dr. sc. Marina Mrčelu i mr. sc. Dražena Tripala, koji su govorili pravnoj pismenosti. Iznimno zanimljivo predavanje oduševilo je sve prisutne.

Zamjenik Ljubić zahvalio je predavačima i istaknuo važnost povezivanja škola sa sudom te pohvalio podršku koju pružaju učenicima i učiteljima koji s njima rade na projektima. Također je pohvalio rad Vijeća, kao i rad učitelja s djecom na mnogim projektima iz tog područja. Za kraj je istaknuo daljnju podršku Županije u svim nastojanjima da se u školama provode aktivnosti i projekti vezani uz građanski odgoj.

Okupljenima se obratila i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je Koprivnica bila među prvim gradovima u Hrvatskoj koja je krenula s provedbom eksperimentalne provedbe građanskog odgoja u OŠ „Đuro Ester“ i Gimnaziji „Fran Galović“.

Služba ureda župana