Studenska Ekipa Prve Pomoći u posjeti križevačkoj Gimnaziji

Studenska Ekipa Prve Pomoći, StEPP posjetila je Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima kako bi educirala učenike o prvoj pomoći i načinu zbrinjavanja traume.

Nakon uvodnog predavanja, učenici su se raspodijelili u četiri učionice gdje su se paralelno radile vježbe oživljavanja i zbrinjavanja traume koje su im pokazivali stažisti Ana-Marija Jelčić i Sandro Zurak zajedno sa studenticama Melitom Brajčinović i Monikom Tomas. Nakon radionica za učenike, na tematskoj sjednici Nastavničkog vijeća škole održano je predavanje o najčešćim intervencijama u školskom okruženju, a u nastavku su profesori vježbali postupak oživljavanja rukama i automatskim vanjskim defibrilatorom. Za organizaciju dolaska ekipe i održavanje radionica zaslužan je 1.b razred s razrednicom Jelkicom Štironjom, a predavanjima i vježbama pridružili su se članovi školske ekipe prve pomoći te zainteresirani članovi biološke i kemijske skupine škole. Radionice se ne bi održale da nije bilo pomoći roditelja 1.b razreda što pokazuje koliko je izvrsna suradnja roditelja i škole.

Studentska ekipa prve pomoći StEPP volonterska je udruga koja okuplja liječnike, medicinske tehničare, studente medicine i stomatologije u organizaciji edukacija iz prve pomoći i zbrinjavanja traume. Edukacijom se prije svega želi podići svijest mladima o važnosti poznavanja reanimacijskih vještina te se želi pokazati način djelovanja u kriznim situacijama.

Služba ureda župana