Manifestacija „Dani travnjaka“ započela stručnim predavanjima

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica jučer, 5. svibnja održana su stručna predavanja kojima je obilježen početak sajamske manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije.

Profesorica Zdravka Savić predstavila je školske programe Srednje gospodarske škole iz Križevaca, a zatim je dr. sc. Marcela Andreata Koren prezentirala stručne studije Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, u cilju popularizacije zanimanja koja nude navedene obrazovne ustanove i s naglaskom na važnost obrazovanja kao jednim od faktora konkurentnosti na tržištu.

Uslijedilo je predavanje Daria Beloševića iz tvrtke Agro PMD d.o.o. koji je govorio o mogućnostima i važnosti navodnjavanja, posebice na području Koprivničko-križevačke županije koju su posljednjih godina pogodile obilne padaline, odnosno visoke temperature koje za posljedicu imaju sušu tla.

Projekt označavanja hrvatskih poljoprivrednih proizvoda „Med iz Lijepe naše“ predstavila je načelnica Odjela za kontrolu kvalitete meda Hrvatske poljoprivredne agencije Nina Krnjak, obrazloživši uvjete dobivanja te oznake.

Posljednje stručno predavanje održala je Željka Gudela Velaga iz Ministarstva poljoprivrede, koja je informirala okupljene o novostima i izmjenama pet raspisanih natječaja u sklopu novog Pravilnika o provedbi mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ Programa ruralnoj razvoja Republike Hrvatske.

Služba ureda župana