Stručnim predavanjima i degustacijom voćnih proizvoda započeli 21. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Starog grada Đurđevac u petak, 11. listopada održana su stručna predavanja eminentnih predavača iz Ministarstva poljoprivrede čime je započela najznačajnija županijska voćarska manifestacija 21. Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Na početku manifestacije uvodno se prigodnim riječima u ime Koprivničko-križevačke županije obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je istaknuo važnost promocije i očuvanja voćarske proizvodnje koje i Županijska uprava potiče nizom mjera i programa.

 Teme stručnih predavanja i ove su godine pratile aktualnosti u sektoru voćarstva, pa su tako na panelu kojim je moderirala mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan, stručni predavači Mladen Fruk i Ozren Hrsto iz Ministarstva poljoprivrede okupljenima predstavili teme Regionalnih distributivnih centara te novosti o tehnologiji, higijeni i zakonodavstvu u preradi voća.

Održana je i vođena degustacija i ocjenjivanje voćnih prerađevina čime je ove godine na manifestaciji napravljen dodatni iskorak. Posjetitelji su iz prve ruke vidjeli s čime se sve proizvođači susreću te su dali svoj sud i ocijenili kvalitetu proizvoda.

Svečano otvorenje  21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije na rasporedu je danas, u 10 sati na Trgu sv. Jurja, gdje će se proizvođači predstaviti na izlagačko-prodajnoj izložbi, uz bogat kulturno-umjetnički program, a  održat će se i tradicionalno nagrađivanje najljepše uređenih štandova.

Služba ureda župana