Stožer civilne zaštite poziva na odgovornost svih pod zdravstvenim nadzorom

Županijski Stožer civilne zaštite danas je obaviješten od strane PU koprivničko – križevačke o tri osobe koje su zatečene u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka 2020. godine o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izvješten i Državni inspektorat.

Osobe koje su u samoizolaciji se evidentiraju u sustavu MUP-a i provjeravaju se od strane policijskih službenika da li krše pravila samoizolacije te su za nepridržavanje istih određene novčane kazne. Molimo građane da ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da ih prijave na broj Županijskog centra 112.

Ovim putem još jednom apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju ove mjere prevencije. Trenutno je na području Koprivničko – križevačke županije pod mjerom nadzora i kućne izolacije 223 osoba, isto tako 35 osoba je izašlo iz kućne samoizolacije i nisu razvili nikakve simptome.

Zato molimo sve koji su boravili i vratili se iz ugroženih područja da radi sebe osobno, svojih najbližih, okoline, a time i svih građana naše Županije odgovorno shvate mjere kojima se nastoji prevenirati širenje epidemije koronavirusom.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Služba ureda župana