Stožer apelira na građane da radi evidencije na broj 112 prijave izbjeglice koje su prihvatili u privatnom smještaju

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija užeg sastava Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na temu prihvata i zbrinjavanja izbjeglica pogođenih ratnim zbivanjima na području Republike Ukrajine. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je o dosad poduzetim aktivnostima te naglasio kako je Županijski stožer sukladno uputama Stožera CZ RH osigurao lokacije smještajnih kapaciteta koje će u slučaju potrebe i temeljem odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite biti mobilizirane.

Isto tako, određene su i lokacije odnosno tranzitni prostori koji su predviđeni za privremeni prihvat izbjeglica na kojima će biti osigurana sva potrebna pomoć i zaštita. Trenutno na području naše županije borave četiri osobe s područja Ukrajine u privatnom smještaju, a kako je istaknuo načelnik Ljubić, s obzirom na razvoj situacije moguće je očekivati veći priljev izbjeglica. Sve sastavnice civilne zaštite su pripremljene na sve moguće scenarije, a posebno je istaknuta važnost koordiniranog djelovanja kako bi se izbjeglicama pružila adekvatna zaštita.

Stožer je uputio apel građanima koji su već prihvatili izbjeglice u privatnom smještaju da o tome obavijeste Službu civilne zaštite Koprivnica pozivom na broj 112 kako bi se izvršila evidencija te osigurala sva potrebna pomoć.

Današnjoj koordinaciji uz predstavnike žurnih službi i operativnih snaga prisustvovao je i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić koji je zahvalio na angažmanu te izrazio zadovoljstvo što Županijski sustav civilne zaštite u potpunosti stoji na raspolaganju te je spreman za pružanje logističke, zdravstvene i svih ostalih drugih potrebnih oblika pomoći izbjeglicama s područja Ukrajine.

Služba ureda župana