Stjepan Pongrac izlaže u Francuskoj

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana Darko Sobota, viši stručni suradnik TZ KKŽ Krešimir Blažek i slikar naive Stjepan Pongrac upoznali su prisutne o prestižnoj izložbi naive u Francuskoj. Pongrac će na poziv organizatora 2. Jesenskog salona naive, izlagati u Galeriji Jacqueline Bricard u gradu Lourmarin kod Marseillea.

„Između 65 slikara iz 16 zemalja Pongrac će biti jedini predstavnik hrvatske naive, što je izuzetno priznanje za ovog slikara mlađe generacije hlebinske škole slikanja. Ukazana mu je izuzetna čast da jedini od svih sudionika izložbe slika na licu mjesta i demonstrira tehniku slikanja na staklu“ – istaknuo je zamjenik župana Darko Sobota.

Pongrac je zahvalio Hrvatskoj turističkoj zajednici te Koprivničko-križevačkoj županiji i njenoj Turističkoj zajednici na pomoći u realizaciji ovog projekta. Istaknuo je da je ponovnom interesu za naivu (izložba 4 slikara naive u Italiji, upiti za postavljanje izložbi naive u Bruxellesu, Parizu, Ptuju itd.) sigurno doprinio i projekt TZ KKŽ – „Pisanica od srca“.

Direktor TU TZ KKŽ: mr.sc. Zdravko Mihevc