Stjepan Petrinjak novi je predsjednik DVD-a Cirkvena

„Koprivničko-križevačka županija ima najviše vatrogasaca po broju stanovnika na što svi možemo biti ponosni te im ovom prilikom još jednom zahvaljujem na iznimnom zalaganju i nesebičnoj pomoći.“

U Vatrogasnom domu u Cirkveni prošle je subote održana Izborna skupština DVD-a Cirkvena na kojoj je za novog predsjednika izabran Stjepan Petrinjak. Skupštini je prisustvovao i župan Darko Koren, zamjenik načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Ivan Markovec, župnik Ivan Novak, zapovjednik križevačke Javne vatrogasne postrojbe Ivan Matosović te brojni predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i čelni ljudi vatrogastva s područja Županije, kao i vatrogasci iz Slovenije.

Okupljene je pozdravio župan Koren kazavši: „Čestitam novom vodstvu i želim im mnogo sreće i uspjeha u radu. Koprivničko-križevačka županija ima najviše vatrogasaca po broju stanovnika na što svi možemo biti ponosni te im ovom prilikom još jednom zahvaljujem na iznimnom zalaganju i nesebičnoj pomoći.

Na Skupštini je jednoglasno usvojeno izvješće za prošlu godinu, kao i plan i financijski plan za 2017., a u novi Upravni odbor izabrani su Snježana Lončarić, Irena Šimunović, Zlata Kušec, Mirko Taras, Nikola Radulec i Mato Lončarić. Za potpredsjednika DVD-a izabran je Mario Gregurić, a za zapovjednika Renato Bajec. Novi zamjenik zapovjednika je Kristian Kolarić, tajnik Stjepan Kristić, blagajnik Marin Požgaj, a spremištar Ivan Igrić.

Novi Nadzorni odbor čine Mladen Požgaj kao predsjednik te članovi Tomislav Đuričić i Vladimir Dolački, dok su izabrani predstavnici u VZO Sveti Ivan Žabno Stjepan Petrinjak, Renato Bajec i Nikola Radulec.

Na kraju Skupštine dodijeljena su priznanja i medalje, a u glazbenom programu nastupio je KUD Stari Graničar Cirkvena.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr