Srednja škola Koprivnica kreće u provedbu projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”

Srednja škola Koprivnica kreće u provedbu projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista” kao partner uz Komercijalnu i trgovačku školu Bjelovar kao nositelja projekta, te ostale partnere: Srednju školu “Ivan Seljanec” Križevci, Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec, socijalne poduzetnike / zadruge: Hedonu iz Križevaca, Pružimo ruke iz Bjelovara, Humanu novu iz Čakovca te Poduzetnički Inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Svrha projekta je modernizirati nastavni predmet “Poduzetništvo” koji se uči u 3. i 4. razredu programa Komercijalist u našim školama izradom novog kurikuluma koji će se potom eksperimentalno izvoditi u školama partnerima na području tri županije – Koprivničko-križevačke, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske. Kroz projekt će se educirati 15 nastavnika i 15 učenika, izraditi će se kurikulum “Socijalno poduzetništvo”, nastavni materijali (priručnik i dvd) te stvoriti Partnersko vijeće koje će svojim aktivnostima podržavati razvoj socijalnog poduzetništva u regiji.

Ispred Koprivničko-križevačke županije u Partnersko vijeće imenovana je Ana Mušlek, viša stručna savjetnica iz Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž i koordinatorica projekta iz Srednje škole Koprivnica Draženka Ivaniš-Sikavica, prof.

Socijalno poduzetništvo je jedan od najbrže rastućih oblika poduzetništva u Europi kroz koji se potiče samozapošljavanje svih, a osobito teško zapošljivih osoba kao što su žene nakon 45 godine života, invalidi i osobe s kvalifikacijama koje se više ne traže na tržištu rada. Cilj ovog projekta je učenje i promocija socijalnog poduzetništva.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu 849.000,00 kuna, a traje do 26. svibnja 2016.

Srednja škola Koprivnica