Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci domaćin je Stručnog skupa iz područja graditeljstva

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovao je svečanom otvorenju Stručnog skupa iz područja graditeljstva u petak, 20. listopada u restoranu Vojarna u Križevcima, dok je domaćin Skupa Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

Sudionike Skupa, njih preko 70, pozdravili su zamjenik Ljubić, ravnateljica škole Gordana Juran Ratković, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te savjetnica u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gordana Paškvan Budiselić.

Zamjenik Ljubić dodao je kako je važno poticati upis u građevinska, ali i ostala strukovna zanimanja te je izrazio zadovoljstvo što se ovako važan događaj održava upravo u Križevcima.

Nakon uvodnih govora, uslijedio je Okrugli stol „Modernizacija graditeljskih zanimanja“ u kojem su sudjelovali predstavnici tvrtke Radnik d.d., građevinskih obrtnika, HOK-a, HGK-a te predstavnici strukovnog obrazovanja i sektorskog vijeća.

U nastavku ovog dvodnevnog skupa održat će se brojna predavanja u cilju razmjene iskustva i unaprjeđenja stavova nastavnika o potrebama građevinske operative te nužnosti modernizacije graditeljskih zanimanja i obrazovanih programa.