Sportske igre „Veliko srce u zdravom gradu“

Na glavnom gradskom trgu u Koprivnici u četvrtak, 10. rujna održane su Sportske igre „Veliko srce u zdravom gradu“ u organizaciji Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama „Veliko srce“. Sportske igre su održane pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. U ime Županije natjecateljima je puno uspjeha poželjela Željka Koluder Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti.
U projekt su uključene osobe s intelektualnim poteškoćama s područja Koprivničko-križevačke županije, a ove godine je prošireno natjecanje na sudjelovanje sportaša iz Varaždinske i Međimurske županije. Na Sportskim igrama Sudjelovali su sportaši iz sljedećih ustanova i udruga: Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Tomislav Špoljar“ Varaždin, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ Đurđevac, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovih obitelji „Ludbreško sunce“ i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Sportske igre vodili su volonteri kineziolozi Gradskih bazena „Cerine“, a sudjelovalo je 70 sudionika.
Cilj sportskih igara je postepeno ukjlučiti osobe s intelektualnim poteškoćama s područja Koprivničko-križevačke županije u organizirano bavljenje fizičkim aktivnostima te provoditi socijalizacijske sportske aktivnosti za osobe s intelektualnim poteškoćama za poboljšanje njihovog psihofizičkog zdravlja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.