Službeno otvoreno Europsko muško kadetsko rukometno prvenstvo

Prije početka utakmice Hrvatske protiv Islanda u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“  službeno je otvoreno Europsko muško kadetsko rukometno prvenstvo koje će trajati do 21. kolovoza, a kojem su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

Dobrodošlicu svim prisutnima na samom početku uputio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić nakon čega je zadovoljstvo što se ovo Prvenstvo događa upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji izrazio župan dodavši: „Ovo Prvenstvo je jedan veliki sportski događaj za koji sam uvjeren da će biti organiziran sukladno svim očekivanjima, a sve ovo se i događa jer Koprivničko-križevačka županija već ima iskustva u ovakvim sportskim spektaklima kao i pozitivnu ocjenu šire javnosti.“ Zahvalio se organizatorima te svim ekipama poželio puno uspjeha na natjecanju kao i ugodan boravak u Županiji.

Prisutnima se obratio i predstavnik Europske rukometne federacije Leopold Kalin koji je također rukometašima zaželio puno uspjeha te se zahvalio domaćinu ovog Prvenstva.

U Koprivnici će u dvije skupine nastupiti sportaši iz Hrvatske, Švedske, Češke, Islanda, Njemačke, Srbije, Portugala i Poljske, a pored Koprivnice, Prvenstvo će se održati i u Zagrebu gdje će u dvije skupine nastupiti sportaši iz Španjolske, Francuske, Norveške, Švicarske, Danske, Slovenije, Rusije i Slovačke.

Kadeti Hrvatske rukometne reprezentacije ostvarili su i svoju prvu pobjedu na ovom Prvenstvu, a sutra s početkom u 19,30 sati igraju protiv Češke.

Služba ureda župana