Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donijela Plan rada za sljedeću godinu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Skupština je usvojila Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu, a ravnateljica Adela Sočev navela je kako će, uz redovne poslove u gradskoj kuhinji, prvoj pomoći i radu s mladima, naglasak biti na humanitarnim i socijalnim djelatnostima. Tome će pridonijeti nastavak projekta „Volimo volontiranje“, financiranog sredstvima Europske unije, u sklopu kojeg će se i dalje prikupljati donacije za Socijalnu samoposlugu. Također, Društvo će u partnerstvu s GDCK Čakovec sudjelovati u FEAD projektu kroz koji će u 2019. godini biti podijeljeno više od 4000 paketa hrane i higijene osobama u potrebi na području Koprivnice i 11 okolnih općina. Darivanje krvi također je jedna od važnijih djelatnosti GDCK Koprivnica s kojom će se nastaviti organiziranjem većeg broja akcija nego u ovoj godini i planom prikupljanja oko 6.000 doza krvi.

Zamjenik Ljubić pozdravio je okupljene te zahvalio članovima Društva na svim aktivnostima koje provode na korist zajednice te im je poželio mnogo uspjeha u 2019. godini. Pozdravima su se pridružili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Ruža Evačić, predsjednica Udruge volontera  Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, te član Odbora GDCK Koprivnica i član Skupštine Hrvatskog Crvenog križa Zvonimir Šašek, koji je u ime GDCK Koprivnica na sjednici Skupštine HCK primio Jubilarnu zahvalnicu za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.

Nakon završetka službenog dijela Skupštine, članovima Skupštine pridružili su se volonteri te su zajedničkim druženjem obilježili završetak ove godine.

Služba ureda župana