Školarcima i vrtićarcima dijeljena priznanja u sklopu projekta „Volim Hrvatsku“

U sklopu projekta „Volim Hrvatsku“ Glavni ured Hrvatske turističke zajednice početkom godine je raspisao natječaj za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola i djece iz dječjih vrtića na temu „Djeca – čuvari prirode“.

Akciju je na području Koprivničko-križevačke županije provodila njena Turistička zajednica, čiji je ocjenjivački sud donio odluku o dodjeli priznanja najboljima u natječaju na području Podravine i Prigorja. U kategoriji likovnih radova pristiglo je 48 radova djece iz 14 dječjih vrtića i 142 rada učenika iz 17 osnovnih škola, dok je u kategoriji literarnih radova pristiglo 17 radova učenika iz 9 osnovnih škola.

Svečano uručenje priznanja najboljima održano je u srijedu 21. ožujka u prostorima Županije uz prisustvovanje učenika, njihovih mentora i ravnatelja. U kategoriji likovnih radova djece iz dječjih vrtića prvo mjesto osvojila je skupina Zvjezdica iz koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica, a prvo mjesto u kategoriji učenika osvojila je učenica Marija Gerić iz OŠ „Braća Radić“ Koprivnica. U kategoriji literarnih radova najbolja je bila Latica Ilić iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica.

Priznanja je dijelio župan Darko Koren, koji je tom prigodom istaknuo kako je tema ovogodišnjeg natječaja vrlo prigodna jer važno je djecu odgajati na način da od malih nogu vode brigu o zaštiti prirode. Čestitajući dobitnicima priznanja i njihovim mentorima poželio im je da i na državnom nivou budu uspješni, kao što su to bili i prošle godine.

U kategoriji likovnih radova djece vrtića pristiglo je 48 likovnih radova djece iz 14 vrtića, a ocjenjivački sud je dodijelio:

 1. DV „Tratinčica“, Koprivnica, objekt Zvjezdica, likovni rad
 2. DV “Smiješak” , Koprivnica, skupina «Cvjetići», likovni rad
 3. DV „ Zraka sunca” , Križevci, likovni rad

specijalna priznanja :

 1. DV „Zvončić“, Gola
 2.  DV „Sveti Josip“, podružnica Koprivnica

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola pristigla su 142 likovna rada učenika iz 17 osnovnih škola, a ocjenjivački sud je dodijelio:

 1. OŠ « Braća Radić“, Koprivnica, učenica Marija Gerić 2d
 2. OŠ «Antun Nemčić Gostovinski», Koprivnica, skupni rad učenika 2c: Lovro Klobučar, Tea Vrhoci, Ema Medenjak, Iva Šimek, Vita Samaržija
 3. “Podravsko sunce”, Koprivnica, učenik Marcel Puž 5r 

specijalna priznanja :

 1. OŠ «Braća Radić», Koprivnica, za najveću kolekciju kvalitetnih radova
 2. OŠ “Franjo Viktor Šignjar”, Virje, učenica Sara Pintar 2a
 3. OŠ “Ljudevit Modec”, Križevci, skupni rad

 
U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola pristiglo je 17 literarnih radova učenika iz 9 osnovnih škola, a ocjenjivački sud je dodijelilo:

 1. OŠ «Antun Nemčić Gostovinski», Koprivnica za rad učenice Latice Ilić 6b
 2. OŠ « Molve“, Molve, za rad učenice Lee Tot 8r
 3. OŠ „prof. Franje Viktora Šignjara“, Virje, za rad učenice Jelene Cik 8b

specijalna priznanja :

 1. Lea Blažeković 7b, OŠ «Antun Nemčić Gostovinski», Koprivnica
 2. Lorena Lončarić 6d, OŠ „Đuro Ester“, Koprivnica
 3. Gabrijela Šipek 4a, OŠ „Kloštar Podravski“, Kloštar Podravski