Sjednica Upravnog vijeća ŽUC-a – Obnovljene ceste u Koprivnici, Botinovcu, Tremi i Čvrstecu

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u petak, 9. srpnja, održana je sjednica Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste (ŽUC). Prihvaćeno je izvješće o radu u prvih šest mjeseci ove godine, s posebnim naglaskom na zimski period, te troškove zimske službe i posljedica saniranja kišnog nevremena. Ravnatelj Krešimir Janach je tom prilikom kazao da su prihodi od cestarine redoviti i da se kreću u okviru planiranih sredstava, dok su sredstva iz goriva (koja se uplaćuju preko Hrvatskih cesta) u zakašnjenju od četiri mjeseca.

Na sastanku je rečeno da su u prvoj polovici godine obavljeni radovi na obnovi kolnika u Koprivnici, Botinovcu, Tremi i Čvrstecu, te da se nastavljaju radovi i popravci na ostalim prioritetnim cestama. Donesena je odluka o prihvaćanju zajedničkih radova na modernizaciji cesta u općinama Rasinja, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno, te Križevcima. Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Darko Sobota kazao je da spomenute jedinice lokalne samouprave trebaju prvo izvršiti sve potrebne pripremne radove, a ŽUC će potom financirati asfaltni zastor.

Na sastanku je prihvaćen i okvirni plan obnove kolnika i modernizacije cesta u periodu od 2010. do 2013., a slijedeće godine izradit će se još detaljniji plan i prikupiti informacije o financijskim mogućnostima općina i gradova u odnosu na planirane radove.