Upravni odbor Saveza Alpe Adria odobrio sufinanciranje četiri projekta Koprivničko-križevačkoj županiji

U austrijskom Klagenfurtu je u četvrtak 27. studenoga održana 3. sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Sjednica je bila prilika za osvrt glavnog tajnika o radu Saveza u proteklom razdoblju, a uvodno se prisutnima obratio guverner Koruške (koja trenutno predsjeda Savezom) Peter Kaiser.

Uz sudionike iz drugih regija članica i partnera sjednici su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije: pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Predstavnici kontaktnih točaka (CP) po regijama i tematskih koordinacijskih točaka (TCP) na sjednici su podnijeli izvješće o svom radu. U ime Koprivničko-križevačke županije, kao koordinator CP-a za Županiju i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu, izvješće je podnio Vladimir Šadek. Županija je kao nositelj provela projekte Zlatna vina i Srce naive, nad manifestacijom Dani travnjaka Savez je bio pokrovitelj, te su provedena još tri projekta u kojima su organizacije iz Županije bile partneri. Udruga Bolje sutra iz Koprivnice sudjelovala je u projektu Inclusia u Klagenfurtu, Folklorni ansambl Koprivnica sudjelovao je u projektu Folklornog festivala za djecu i mlade u Koruškoj, a Zajednica sportova Koprivničko – križevačke županije bila je uključena u projekt dječjeg kampa u Ferlachu, u kojem su boravili mladi hrvači iz Novigrada Podravskog.

Na sjednici su prihvaćeni projekti i dodijeljena pokroviteljstva nad projektima za naredno razdoblje. Prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije prihvaćeno je sufinanciranje četiri projekta, za što je ukupno odobreno 9.500 EUR-a. Radi se o sljedećim projektima: „Alpe Adria Srce naive“ – prijavitelj Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“ – prijavitelj Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije, CroSloAus – CSA „Zajedno za bolje“ – prijavitelj Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice te DRATOUR – prijavitelj Koprivničko-križevačka županija.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove