Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

U utorak, 30. rujna 2014. godine u prostorijama Županije održana je 29. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije. Uz predsjednika Savjeta Stjepana Peršina i predstavnike Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Tomislava Teskeru i Stjepana Behina, sjednici su prisustvovali i ostali članovi Savjeta.

Okupljenim članovima se na samom početku obratila voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Koprivnica Mirela Škvorc koja je dala kratki prikaz o stanju sigurnosti prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.

Članovi Savjeta su se osvrnuli na poplave koje su prošlog mjeseca pogodile neke općine na području Županije. Predsjednik Stjepan Peršin napomenuo je kako je na prošloj sjednici Županijske skupštine pohvaljen rad institucija koje su bile uključene u obranu od poplava. Kako bi sustav obrane od elementarnih nepogoda što bolje funkcionirao, stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin predložio je da se u stožere za civilnu zaštitu uključe i predstavnici Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste.

Na kraju sjednice, predstavnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić izvijestio je članove o provedenoj akciji za učenike prvih razreda Osnovnih škola „Sigurno u školu s HAK-om 2014.“ pri čemu je istaknuta dobra suradnja sa Županijom te policijom u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, a raspravljalo se i o pripremama za akciju za učenike petih razreda Osnovnih škola „Sigurno u prometu 2014.“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.