Situacija na terenu vezano uz visoke vodotoke na dan 23. svibnja

Situacija na terenu u 8 i 30 sati:

– Koprivnica, državna cesta D41,  Reka do daljnjega prolaz onemogućen (zaobilazak kroz Reku-Žlebice isto tako onemogućen)

– Križevci, Potočna ulica je djelomično poplavljena

Svi općinski, gradski i županijski stožeri su aktivirani.

Situacija na terenu u 9 i 30 sati:

Uspostavljena redovna mjera obrane od poplave na vodotocima:

1. Vodotok Bistra koprivnička

2.Vodotok Gliboki

3.Vodotok Rog-Strug i obuhvati Đurđevac

Danas ujutro u 9 sati održan je Stožer zaštite i spašavanja, analizirana je situacija i svi članovi stožera su se odazvali. Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednjih 48 sati palo je 82l kiše po metru kvadratnom. Danas u 3:10 sati zatvorena je cesta D41 Reka za sav promet i vozi se obilazno Starigrad-Sokolovac ili Šemovci-Bjelovar. Jučer u 23 sata uspostavljeno je pripremno stanje obrane od poplava na sljedećim vodotocima: Bistra koprivnička, Gliboki i Rog-struk sa obuhvatima Đurđevac.

Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice imala je više intervencija ispumpavanja vode iz podruma kuća na području Reke.

U 9 sati  Hrvatske vode uspostavile su redovne mjere obrane od poplava.

Svi stožeri po okolnim općinama su se odazvali zajedno sa svojm Dobrovoljnim vatrogasnim društvima i pripadajućom mehanizacijom. Prema zadnjim informacijama razina vode u spomenutim vodotocima pada i situacija je pod kontrolom.

Situacija na terenu u 12:30 sati:

Općina Molve i Hlebine- znatni dio poljoprivredne površine je poplavljen ali kuće nisu ugrožene. Lokalni vodotoci Segovina, Brzava i Gliboki se izlijevaju na poljoprivredne površine. Znatan dio poljoprivrednih površina je poplavljen.

Stožer za zaštitu i spašavanje je na terenu i u ovom trenutku su u obilasku  sljedećih općina: Drnje, Koprivnički bregi, Hlebine, Novigrad Podravski i Molve.

Situacija na terenu u 17:00 sati:

Situacija na terenu je pod kontrolom i nepromijenjena.

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje
Koprivničko-križevačke županije
Ivan Pal