U Hlebinama se okupili zaljubljenici u naivnu umjetnost

U organizaciji Obrta Stari zanati čiji je vlasnik Tihomir Želimorski, prošlog je vikenda održana 3. interaktivna i turističko-edukativna manifestacija “Šetnja kroz naivu u Hlebinama”.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisustvovali su joj i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, kao i brojni zaljubljenici u naivu umjetnost.

Na jedinstven i zabavan način sudionici su obišli mjesto u kojem se rodila hrvatska naivna umjetnost te doznali mnoge zanimljivosti vezane uz nematerijalnu kulturnu baštinu, umjetničku baštinu, stare zanate te povijesne legende. Za vrijeme trajanja manifestacije otvorene su galerije i ateljei umjetnika, mještani su duž glavne ulice postavili svoje zbirke i na taj način doprinijeli očuvanju kulturne baštine Hlebina.

Bila je to i prilika da se upozna nastavljače tradicije slikanja uljanim bojama na staklu u maniri naive, kao i za upoznavanje života i djela velikana naive te općenito života ruralne Podravine.

 

Služba ureda župana

Fotografije: TZ KKŽ, Tihomir Želimorski