Šest osoba s područja županije ozdravilo od bolesti COVID-19, potvrđena i četiri nova slučaja zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza  na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je o dvije osobe s koprivničkog te dvije osobe s križevačkog područja, kontaktima ranije pozitivnih osoba.

 Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe,  a u ovom trenutku  na području županije je ukupno 33 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 116 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 172 slučajeva bolesti COVID-19.

Od jučer je na snazi Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kojom se ograničava  broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba, a u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Što se tiče gospodarske djelatnosti, odnosno objekata koji u zatvorenim prostorima obavljaju ugostiteljsku djelatnost posluživanja hrane i pića na njih se i dalje primjenjuju  Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19  te  Odluka o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Sukladno navedenim odlukama mjera obaveznog nošenja maski se ne odnosi na konzumente usluga  restorana i ostale tipova ugostiteljskih objekata, svadbenim svečanostima i sličnim proslavama,  već na javna okupljanja kao što su misna slavlja, koncerti, izložbe i ostala kulturna događanja koja se odvijaju u zatvorenim prostorima. Odluka je na snazi idućih 30 dana, odnosno do 7. listopada.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije