Savjet za umirovljenike u Đurđevcu održao edukativnu tribinu o doživotnom uzdržavanju

U organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike u Đurđevcu je danas održana  edukativna tribina na temu “Doživotno i dosmrtno uzdržavanje” na kojoj je đurđevačkim umirovljenicima i starijim osobama predstavljeno mnoštvo korisnih informacija iz područja zdravstva i socijalne skrbi. Tribini su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike Željko Pintar te potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Predsjednik Pintar je prisutnima čestitao nedavno obilježen Međunarodni dan starijih osoba te napomenuo kako je briga za starije zadatak obitelji, ali i cijelog sustava i zajednice koja mora omogućiti uvjete za dostojanstven, zdrav i aktivan život i u poodmakloj dobi.

Na tribini su prezentirane i informacije u vezi strategije palijativne skrbi i zapošljavanja mobilnog palijativnog tima, dok je o pravnim aspektima tematike govorio ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak. Tijekom predavanja govornici su naglasili kako osim dostojnih životnih uvjeta za starije osobe treba razviti svijest to moralnoj, pravnoj i etičkoj odgovornosti potpisnika ugovora o uzdržavanju.

Služba ureda župana