Savez Alpe Jadran ponovo odobrio sredstva za projekte iz naše Županije

U Tuheljskim Toplicama u Krapinsko-zagorskoj županiji je u četvrtak, 20. listopada održana druga ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Uz redovito izvještavanje glavnog tajnika o radu Saveza, te izvješća predstavnika kontaktnih točaka (CP) članica i tematskih koordinacijskih točaka (TCP), na sjednici su odobrena sredstva za zajedničke projekte u okviru Saveza. Ispred CP-a za Koprivničko-križevačku županiju i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu na sjednici je sudjelovao voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije odobreno je 10.720 eura, a taj iznos dodijeljen je za sljedeće projekte:

  • Alpe Adria Srce naive 2017. – Udruga hlebinskih slikara i kipara naive -> 2200 eura,
  • Iz bakine škrinje – Zajednica KUD-ova Koprivničko-križevačke županije -> 1200 eura,
  • Festival mladih pisaca – Umjetnička organizacija „Artikulacije“ -> 2500 eura,
  • Kup Svetog Martina 2016. – Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje -> 1800 eura,
  • Novi izazovi za djecu s potrebama u razvoju – Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ -> 1760 eura,
  • Ples na moj način – Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice -> 1260 eura.

Ukupno je tako od strane saveza Alpe Jadran u razdoblju od 2014. do 2016. za projektne aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno 44.570 eura, a samo u ovoj godini 23.120 eura.

Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran bit će raspisan u proljeće 2017. godine pa se pozivaju sve zainteresirane organizacije da na vrijeme krenu s pripremom. Sve dodatne informacije oko apliciranja moguće je dobiti u Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove