Sastao se Savjet za zdravlje Koprivničko-križevačke županije

Sastanak Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije održan je u ponedjeljak 21. svibnja u prostorijama Županije.

Predsjednik Ivan Pal uvodno je pozdravio članove Savjeta, nakon čega se okupljenima obratio i župan Darko Koren. Kazao je kako jedino suradnja institucija, te izvršne i predstavničke vlasti, može rezultirati najboljom skrbi za građane. Upravo zbog toga su sastanku Savjeta prisustvovali gradonačelnici Križevaca i Đurđevca Branko Hrg i Slavko Gračan, te predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček.

Nakon uvodnog dijela razmatrana je informacija o dinamici osnivanja županijskog Zavoda za hitnu medicinu, što su prezentirali ravnatelj koprivničke Opće bolnice Petar Stapar i privremeni ravnatelj Zavoda Mladen Vuljak. Okupljeni su potom upoznati s listama čekanja u županijskom zdravstvenom sustavu i problematikom upisa osiguranih osoba u odabranim timovima primarne zdravstvene zaštite. Razgovaralo se i o specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja u ispostavama Križevci i Đurđevac.