Sastao se Odbor za branitelje Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 30. listopada održana je prva sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Odbora Siniša Pavlović.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, kao i članovi Odbora, a prema dnevnom redu raspravljalo se o aktualnosti i aktivnostima vezanim uz braniteljsku populaciju.

Zamjenik Sobota tom je prilikom zahvalio predsjedniku i članovima na suradnji, naglasivši važnu ulogu Odbora u komunikaciji s udrugama branitelja, kako bi im se u moglo pomoći u svim pitanjima i problemima te poboljšati kvalitetu života.

Predsjednik Pavlović predložio je inicijativu za osnivanjem Koordinacije braniteljskih udruga na razini Županije, zbog jednostavnije komunikacije, raspodjele programa i proračunskih sredstava. Obzirom na to da su se ostali članovi, kao i županijski dužnosnici, složili s inicijativom, dogovoreno je kako će se na sljedeći sastanak pozvati predstavnici braniteljskih udruga i gradskih koordinacija te dogovoriti oko zajedničkih programa. Također, bilo je riječi i o nadolazećim važnim obljetnicama, poput Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Služba ureda župana