Sastao se Koordinacijski tim za promicanje dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 18. listopada sastali su se članovi Koordinacijskog tima za promicanje dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji, kako bi predstavili dosadašnje aktivnosti.

Prisutne je uvodno pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio njihove napore na pružanju kvalitetne edukacije i podrške dojenju u zajednici.

Voditeljica tima Ksenija Rajković kazala je kako interes za dojenje raste te kako su zadovoljni odazivom trudnica i mladih majki na programe i tečajeve koje provode, kao i na grupe za potporu dojenju. Članovi tima izrazili su zadovoljstvo nedavno održanim Nacionalnim tjednom dojenja gdje su se predstavili na gradskim trgovima diljem Županije, kako bi informirali što više građana o prednostima dojenja. Također, Županija će u narednom razdoblju financijski podržati tiskanje edukativnih materijala koje predlože članovi Tima.

Koordinacijski tim osnovan je krajem prošle godine s ciljem pružanja podrške dojenju, a neki od ciljeva su povećati postotak isključivo dojene djece do 6  mjeseci života, odnosno ukupno dojene djece do druge godine života,  osigurati što više edukacija zdravstvenih djelatnika, volontera i predstavnika udruga civilnog društva te osigurati dostupnost različitih oblika edukacije i potpore dojenju trudnicama i rodiljama u lokalnoj zajednici kroz provođenje tečajeva za buduće roditelje te širenje grupa za podršku dojenju.

Služba ureda župana