Sastanci o novom Zakonu o socijalnoj skrbi i provedbi memoranduma o socijalnom uključivanju

U Hrvatskoj zajednici županija, u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, u utorak (15. ožujka) organizirana je tematska rasprava o budućoj organizaciji socijalne skrbi. U pripremi je novi Zakon o socijalnoj skrbi, koji je od interesa za sve županije, a kojim se predviđaju nove ovlasti županija u ovom upravnom području.

Državni tajnik Ante-Zvonimir Golem upoznao je predstavnike županija, među kojima je bila i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb naše Županije Branka Cuki, s predviđenim zakonskim rješenjima i planiranim rokovima za donošenje kao i implementaciju novog zakona.

Pročelnica Cuki isti je dan sudjelovala i na sastanku u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, koji je održan povodom dogovora oko daljnjih aktivnosti vezanih uz provedbu zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju Republike Hrvatske (JIM). Pročelnica Cuki ujedno je i županijska koordinatorica za provedbu JIM-a.

Republika Hrvatska podnosi Europskoj komisiji četvrto izvješće o provedbi JIM-a za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2010., a županije stoga trebaju objediniti podatke o poduzetim aktivnostima. Sve to čini se s ciljem smanjenja siromaštva i sprečavanja daljnje isključenosti ranjivih skupina.