Sastanak sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač

U prostorijama županijske uprave održan je sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko – križevačka županija. Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki sa suradnicima te pročelnica za financije proračun i javnu nabavu Robertina Zdjelar.

Sve okupljene pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal te se osvrnuo na suradnju u 2015. godini istaknuvši kako očekuje od ravnatelja još bolju suradnju s naglaskom na planove za 2016. godinu.

IMG_0550mO izvršenju financijskih planova škola do kraja ove godine i načinu i rokovima zatvaranja proračunske 2015. godine govorila je pročelnica Zdjelar, kao i o novostima koje se odnose na uvrštavanje projekata i aktivnosti koje provode škole u prijedlog Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2016. godinu te načinu i izvještavanju njihova provođenja. Isto tako bilo je govora i o objedinjenoj javnoj nabavi koju za pojedine robe i usluge, a za potrebe škola provodi Županija.

Pročelnica Cuki informirala je ravnatelje i o kapitalnim investicijama u osnovnim i srednjim školama koje se planiraju dovršiti u 2016. godini, a započete su ranijih godina, kao i one koje zbog hitnosti ili rješenja inspekcijskih službi moraju biti obavljene u određenim rokovima.

Sredstva za učenička natjecanja i smotre, kao i za školu plivanja, predložena su u proračunu za sljedeću godinu, pa je zatraženo da se ravnatelji dogovore o domaćinstvu svakog pojedinog natjecanja i smotre.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.