Sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač

Zamjenik župana Ivan Pal održao je jučer sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač, a sastanku je prisustvovao i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević.

Sastanak je otvorio zamjenik Pal i zahvalio svima na dolasku nakon čega je ravnatelj Nakić istaknuo kako je formalna suradnja između Pučkog otvorenog učilišta i škola jedan od razloga za održavanje sastanka. Nakić se osvrnuo na Zakon o održivom gospodarenju otpadom, a ravnateljima škola je potom prezentirana izobrazba o gospodarenju otpadom te programi Pučkog otvorenog učilišta od mogućeg interesa za škole.

DSC_0874mJedna od točki dnevnog reda bila je i prezentacija mogućnosti korištenja EU sredstava iz Operativnog programa Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. o čemu je govorila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić. S obzirom da je jedan od prioriteta Operativnog programa obrazovanje, ravnateljica Birčić je okupljenima pružila informacije vezane uz pripremu i provedbu projekata u okviru programa.

Zadnja točka dnevnog reda bila je izvršavanje ugovora o javnoj nabavi o čemu su govorile voditeljica Odsjeka za javnu nabavu Vedrana Podnar i pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Robertina Zdjelar.

Nakon radnog dijela, župan Darko Koren upriličio je domjenak u organizaciji Obrtničke škole kako bi ravnateljima škola zahvalio na dobroj suradnji u protekloj godini i na svemu što rade kako bi uspješno obrazovali djecu.

Služba ureda župana