Sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač

Predstavljanje otvorenog poziva „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ te dogovor oko aktivnosti u projektu „Svi u školi, svi pri stolu“ bile su glavne točke dnevnog reda sastanka ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Pozdravne riječi uputio je zamjenik župana Ivan Pal te pri tom predstavio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen, nakon čega se prisutnima obratila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te pri tom pozvala sve da se prijave na natječaj „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ dodavši: „Iskoristite ovu mogućnost i aplicirajte za ova img_4180mbespovratna financijska sredstva.“ Pored toga, upoznala je prisutne kako će se slijedeći petak, 28. lipnja održati radionica u sklopu ovog natječaja kojeg je detaljnije predstavila viša stručna suradnica za razvojne projekte u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Maja Belković Došen. Tom je prilikom upoznala  prisutne s općim ciljem Poziva odnosno razvojem potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te specifičnim ciljem odnosno jačanjem kapaciteta odgojno-obrazovnih ustanova u području identifikacije i podrške obrazovanju darovitih učenika. Između ostalog, upoznala je prisutne s ciljanim skupinama Poziva, pokazateljima, uvjetima prijave projektnih prijedloga, prihvatljivim i neprihvatljivim aktivnostima te o postupku prijave i prihvatljivim prijaviteljima Poziva.

Na drugu točku dnevnog reda vezanu za dogovor oko aktivnosti u projektu „Svi u školi, svi pri stolu“ osvrnuo se zamjenik Pal te je istaknuo važnost ovog projekta i zahvalio svima na suradnji: „Zahvaljujem se Vama i Vašim stručnim suradnicima na pomoći koju ste nam pružili oko realizacije img_4156movog projekta jer bez Vas ne bi ni ovog projekta bilo.“ Isto tako,  zahvalio je i na dosadašnjoj dobroj suradnji između Županije i škola kojima je Županija osnivač te poželio da u nadolazećoj 2017. godini suradnja bude još bolja.

Detaljnije informacije o projektu „Svi u školi, svi pri stolu“ predstavila je voditeljica projekta Ana Mušlek te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, a na sastanku je zaključno dogovorena i daljnja suradnja škole i Županije oko projekta.

Služba ureda župana