Sastanak s predstavnicima proizvođača mlijeka

U prostorima Koprivničko-križevačke županije je u utorak 13. studenog održan radni sastanak župana Darka Korena i zamjenika župana Darka Sobote s predstavnicima Udruge stočara i proizvođača mlijeka „Bilogora“.

Predsjednica udruge Mirjana Pirša i dopredsjednik Nikola Pajek upoznali su županijske dužnosnike s problematikom proizvodnje mlijeka, te istaknuli su da je situacija za proizvođače iznimno loša. Mljekari u pregovorima s mliječnom industrijom, ministarstvom poljoprivrede i udrugama nastoje pronaći rješenje za zaštitu cijene proizvodnje mlijeka.

Župan Koren iznio je nezadovoljstvo zbog stanja u mljekarstvu budući da na području Podravine i Prigorja mnoga domaćinstva žive od toga. Kazao je kako se ranije kod ministra poljoprivrede pokušao izboriti za bolji status proizvođača, te da će to činiti i dalje jer je na ovom prostotu mnogo sredstava uloženo u taj sektor. Ministarstvo nažalost nije stalo na stranu proizvođača te time direktno štiti korporativni sektor, što doprinosi svakodnevnom odustajanju seljaka od proizvodnje, kao i sve težem životu stanovnika ruralnog prostora.