Sastanak s poduzetnicima s Potkalničkog područja

S obzirom na učestali problem nestanka električne energije i ostale probleme, poduzetnici s Potkalničkog područja organizirali su sastanak kojem je prisustvovao i župan Darko Koren sa suradnicima.

Uoči sastanka župan je obišao Tvornicu pogrebne opreme s obzirom da je jedan od najvećih potrošača električne energije pa joj ovaj problem otežava poslovanje. Tom ga je prilikom vlasnik Tvornice Matija Mikulčić upoznao poslovanjem tvrtke koja se od 2004. godine bavi proizvodnjom pogrebne opreme, a trenutno ima 55 zaposlenih. Naglasio je kako se sirovine isključivo nabavljaju s domaćeg tržišta te kako se 95 posto proizvoda izvozi i to u Austriju, Njemačku, Italiju, Belgiju, Švicarsku i Francusku.

Župana je upoznao i s problemom nestanka električne energije je se onda događa da isporuke kasne ukoliko električne energije nema nekoliko dana. Dodao je kako im to ne bi predstavljalo toliki problem kada bi pravodobno bili obaviješteni da neće biti električne energije jer bi onda na drugačiji način organizirali rad. Župan i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac istaknuli su kako su o tom problemu obavijestili HEP te kako su ovih dana dobili odgovor u kojem stoji da će se na proljeće sljedeće godine promijeniti niskonaponska mreža i napraviti trafostanica. Također, pročelnik Štimac je dodao kako zbog ovih radova nekoliko dana neće biti električne energije, ali da je s HEP-om dogovoreno da će unaprijed sve obavijestiti o danima radova kako bi tvrtke s tog područja mogle prilagoditi svoje poslovanje.

Na sastanku su osim problema s nestankom električne energije, poduzetnici župana upoznali s problemom slabe brzine pristupa internetu kao i problemom prijevoza robe, a župan je pokazao razumijevanje za njihove probleme te istaknuo kako će zajedno sa stručnim službama nastojati riješiti probleme na koje može utjecati.

Služba ureda župana