Sastanak projektnog tima projekta POZDRAV

U ponedjeljak 6. studenoga, u prostorima Županijske uprave održan je sastanak projektnog tima za provedbu projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zašite u Koprivničko-križevačkoj županiji, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o projektu kojem je svrha poboljšati uvjete usluga primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i koncesionara ulaganjem u opremu i infrastrukturu, Županija je prijavitelj projekta, a Dom zdravlja partner, uz stručnu podršku PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja. Ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10 kuna, s time da prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a EU sufinanciranje 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, koliko je osigurano preko Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz dogovor o tekućoj problematici u sklopu projekta te pripremi drugog zahtjeva za nadoknadom sredstava, sastanak je bio prigoda za predstavljanje promotivnih materijala izrađenih za potrebe vidljivosti projekta. Također je istaknuto kako su za projekt odobrena sredstva Fonda za sufinanciranje EU projekata za regionalnoj i lokalnoj razini u iznosu od 1.045.708,96 kuna, koja se odnose na vlastito sufinanciranje korisnika i partnera. Radi se o iznosu od 80% vlastitog sufinanciranja, te će za ova sredstva uskoro biti potpisan i ugovor o dodjeli sredstava.

Služba ureda župana