Sastanak projektnog tima projekta POZDRAV

U Županijskoj upravi održan je sastanak projektnog tima projekta „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“, za koji je nedavno župan Darko Koren potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o dodjeli 6,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Na sastanku je bilo riječi o nadolazećim aktivnostima i obvezama te pripremi za početnu konferenciju za kojoj će se projekt predstaviti.

Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, partner županijski Dom zdravlja, dok PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja osigurava stručnu podršku. U planu je opremanje ginekoloških ordinacija te ordinacija obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacija dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja. Nabavom opreme osigurat  će se pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale, a u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata. U Koprivnici i Đurđevcu postavit će se tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta, a u zgradi Doma zdravlja još će se ugraditi taktilne trake te orijentacijski plan kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom.

Prihvatljivi troškovi projekta iznose nešto više od 8 milijuna kuna, a razliku od 1,3 milijuna kuna osigurat će Županija u svom proračunu.

Služba ureda župana