Sastanak projektnog tima i partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

U srijedu, 17. veljače, 2021. godine u prostorijama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt vrijednosti 6.626.036,85 kuna u sklopu poziva „Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-druga faza“ potpisan je 14. kolovoza 2020. godine.

Uz predstavnike nositelja projekta Centra za socijalnu skrb Đurđevac te predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koje su imale ključnu ulogu u pripremi projektne prijave, a pružat će podršku i u provedbi projekta, sastanku su prisustvovali i predstavnici partnera u projektu – Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje i Koprivničko-križevačke županije.

Daniel Rupić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac, sudionike je upoznao s informacijom da je izrađena projektno-tehnička dokumentacija potrebna za gradnju, a 26. siječnja 2021. godine ishođena je i građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na adresi Gajeva 6 u Đurđevcu za pružanje usluge poludnevnog boravka te provođenje ostalih programa prevencije na đurđevačkom području. Iznio je svoja očekivanja u pogledu početka gradnje koja je planirana za mjesec kolovoz ove godine te troškove koji bi s PDV-om iznosili nešto više od 4,7 milijuna kuna. Novoizgrađeni objekt površine 170 m2  bio bi dvoetažni – na prvoj etaži predviđene su prostorije za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, odnosno za usluge koje bi trebao pružati Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, dok je na drugoj etaži planirano provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, radu s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva, a sve s ciljem prevencije izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije. U sklopu projekta predviđeno je i opremanje prostora, između ostalog i nabava specijalizirane opreme potrebne za pružanje tzv. izvaninstitucijskih usluga te nabava kombi putničkog vozila za prijevoz korisnika.

Na sastanku su se detaljnije analizirale projektne aktivnosti te su usuglašeni stavovi o dinamici njihove realizacije pri čemu je naglasak stavljen na provođenje postupaka nabave i promotivne aktivnosti. Dogovoren je i okvirni termin održavanja početne konferencije projekta.

 

 

 

 

 

 

 

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.

 

Služba ureda župana