Sastanak proizvođača sira u Križevcima

Radni sastanak proizvođača sira s prigorskog područja održan je u četvrtak, 16. prosinca, u Križevcima. Sastanku su prisustvovali Samir Kalit s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, zamjenik direktora Zagrebačkih tržnica Miroslav Pupić-Bakrač, Jadranka Sokolović iz Veterinarskog zavoda Križevci, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić.

Proizvođači sira upoznati su s uvjetima prodaje na tržnicama Grada Zagreba, odnosno s propisom prema kojem svaki proizvođač koji hoće biti prisutan na tržnicama mora imati registriran objekt u poslovanju s hranom životinjskog porijekla ili biti registriran pod posebnim uvjetima.

Proizvođači koji se registriraju pod posebnim uvjetima uz popunjeni obrazac moraju dostaviti: kopiju rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, dokaz o plaćenoj pristojbi za rad stručnog povjerenstva i dokaz o uplaćenoj upravnoj pristojbi. Navedenu dokumentaciju moraju poslati u Sektor veterinarskog javnog zdravstva pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Također je važno napomenuti da svaki proizvođač sira mora imati adekvatan objekt te proći određenu edukaciju.