Sastanak povodom 16. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne u Koprivnici

U prostorima županijske uprave u srijedu, 23. rujna održan je sastanak povodom organizacije 16. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne koje će se održati od 23. do 29. svibnja 2016. godine u Koprivnici u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih.
Na temelju višegodišnjih pozitivnih iskustava i organizacije natjecanja na području Koprivničko – križevačke županije Hrvatski športski savez slijepih predložio je da domaćin ovog natjecanja bude Grad Koprivnica i Koprivničko – križevačka županija. Na natjecanju će sudjelovati reprezentacije Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Srbije i Njemačke.
Natjecanje se planira održati u kuglani Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, a danas se razgovaralo i o tehničkim uvjetima same kuglane te ostaloj infrastrukturi koju treba osigurati za ovakvu vrstu natjecanja. Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, tajnica Hrvatskog športskog saveza slijepih Ruža Markešić, Stanislav Lovković predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, Jasmina Stričević predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice, predstavnice županijskog Kuglačkog saveza i Športske udruge slijepih „Podravina“ te predstavnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Podršku Županijskom savezu u organizaciji natjecanja koje će se održati u Koprivnici pružiti će Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica sportova što je zamjenik župana i potvrdio u suorganizaciji sa Gradom Koprivnica.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.