Sastanak Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije

Utvrđivanje teksta Natječaja za dodjelu studenskih stipendija Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2017./2018. bila je glavna točka dnevnog reda sastanka Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije, koji je održan u četvrtak, 28. rujna u prostoru Županijske uprave.

Okupljene članove pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a predsjednik Povjerenstva Vjekoslav Robotić uvodno je istaknuo kako će se za ovu akademsku godinu ukupno dodijeliti 20 stipendija u mjesečnom iznosu 700,00 kuna, što je ukupno 8.400,00 kuna godišnje. Članovi Povjerenstva prokomentirali su tekst Natječaja utvrdivši kako su uvjeti za dobivanje stipendije sljedeći: redovito studiranje, prijavitelji moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju od najmanje dvije godine, ne mogu već primati drugu stipendiju ili studentski kredit, ne smiju imati obvezu prema Županijskom proračunu te moraju redovito upisati višu godinu studiranja u odnosu na prošlu.

Naglasak Natječaja stavljen je na uspješnost studenata i socijalne prilike, kao i na deficitarna zanimanja koja su sukladno podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, na području Koprivničko-križevačke županije u ovoj akademskoj godini iz sljedećih područja: medicine, građevinarstva, matematike, fizike, edukacijske rehabilitacije, logopedije, strojarstva, farmacije, elektrotehnike i stomatologije.

Prilikom prijave na natječaj, dodatni bodovi mogu se ostvariti ukoliko prijavitelj ima više od 100 sati volontiranja godišnje, ako ima osvojeno jedno od prva tri mjesta postignuta na državnim natjecanjima u znanju te ako ima dekanovu ili rektorovu nagradu.

Članovi Povjerenstva jednoglasno su prihvatili tekst Natječaja, a isti će biti objavljen tijekom mjeseca listopada na internet stranicama Koprivničko-križevačke županije i u lokalnom tisku.

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine