Sastanak o uključivanju u projekt „Be sporty – live healthy“

U uredu zamjenika župana Ivana Pala održan je u četvrtak 24. travnja sastanak o uključivanju Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije u EU projekt „Be sporty – live healthy“. Ovaj projekt organizira se u sklopu programa „Youth in action“, dijela EU programa ERASMUS +.

Nositelj projekta biti će organizacija Club Aktiv Gesund iz Klagenfurta, a partneri će biti udruge i organizacije iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. U sklopu projekta se organizira razmjena mladih sportaša (13-14 godina), te će biti organiziran osmodnevni ljetni kamp u mjestu Ferlach u Koruškoj. Ispred Koprivničko-Križevačke županije u kamp će biti uključeni mladi hrvači iz Novigrada Podravskog, članovi Hrvačkog kluba „Picok“ Đurđevac. Partner u projektu će biti Zajednica sportova, a provedba će biti koordinirana kroz zajednički tim u koji će biti uključena i Županija (Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove) te predstavnici Hrvačkog kluba.

Na sastanku kod zamjenika župana upriličeno je i potpisivanje sporazuma o suradnji na projektu, kojim se nositelju daje pravo za djelovanje vezano uz samu implementaciju projekta. Sporazum je potpisao predsjednik Zajednice sportova Stanislav Lovković, a osim zamjenika župana događaju je prisustvovao i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove