Sastanak o razvoju volonterstva u Koprivničko-križevačkoj županiji

Zamjenik župana Ivan Pal održao je 28. listopada u prostorijama Županije radni sastanak sa predstavnicom Hrvatske zajednice županija u Nacionalnom odboru za razvoj volonterstva Renatom Glavicom i predsjednicom Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Marijom Mraz.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 11. listopada imenovala je članove Nacionalnog Odbora za razvoj volonterstva, među kojima je i Koprivničanka Renata Glavica koja u Odboru zastupa interese Hrvatske zajednice županija.

Na jučerašnjem sastanku gospođa Glavica je informirala zamjenika Pala o aktivnostima koje se planiraju u narednom razdoblju te prijavama kandidata za dodjelu državne nagrade za volontiranje koja se dodjeljuje povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

Razgovaralo se i o trenutnom stanju volonterstva u našoj Županiji te koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se volonterstvo probudilo i u našoj Županiji. Dogovoreno je kako će se pokrenuti inicijativa i prema novoosnovanom županijskom Savjetu za razvoj civilnog društva, a sve u cilju poticanja na rad za opće dobro u zajednici.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.