Sastanak o EU projektima s područja sporta

U prostorima Županije u ponedjeljak, 29. lipnja održan je sastanak o organizaciji budućih sportskih igara mladih Saveza Alpe Jadran, čije je domaćinstvo prihvatila Koprivničko-križevačka županija. Sastanak je otvorio zamjenik župana Ivan Pal, a prisustvovali su mu predstavnici županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković i Sonja Šafar i Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.
Na sastanku su definirani rokovi u pripremi projekta, koji bi se krajem godine trebao prijaviti na natječaj u sklopu programa Erasmus +. Nositelj projekta bit će Zajednica sportova u partnerstvu s organizacijama iz regija članica Saveza Alpe Jadran. Planirani termin održavanja sportskih igara je 14. – 16. rujna 2016.
Dogovarale su se i pojedinosti oko provedbe projekta „Find your energy – move yourself“ u kojem je Zajednica sportova u suradnji sa Županijom partner. U sklopu istog se u austrijskom Ferlachu od 18. do 25. srpnja održava sportski kamp na kojem će sudjelovati mlade košarkašice iz Koprivničkih Brega.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove