Sastanak na temu imovinsko-pravnih odnosa u cestovnom pojasu

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije je u srijedu, 24. rujna održan sastanak na temu postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na cestovnom pojasu nerazvrstanih cesta u jedinicama lokalne samouprave radi kandidiranja projekata gradnje sukladno prema budućem Pravilniku o provedbi Mjere 7.

Nakon uvodnih riječi zamjenika župana Darka Sobote, prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac. Prema riječima pročelnika Štimca, svrha sastanka bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u cestovnom pojasu, bilo da se radi o nerazvrstanim, lokalnim ili županijskim cestama. Županijski proračun ima za cilj sufinancirati projektno-tehničku dokumentaciju za korištenje bilo kojeg izvora europskih fondova koji će biti dostupni za izgradnju komunalne infrastrukture. Tu se ne radi samo o kolnicima na cestama već i o pratećoj infrastrukturi koja bi se trebala protezati uz cestovni pojas, kao što je kanalizacija, vodoopskrba, plinoopskrba, buduće biciklističke staze i tome slično.

Obzirom na prostorne planove i današnji status naših cesta, sređivanje imovinsko-pravnih odnosa jedan je od preduvjeta“ istaknuo je pročelnik Štimac.

Pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger upoznala je sudionike o tehničkom postupku knjiženja čestica putem elaborata o izvedenom stanju i geodetskom elaboratu te stjecanja vlasništva nad cestovnim pojasom u korist jedinica lokalne samouprave u gruntovnici.

Osim spomenutih, na sastanku su sudjelovali ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, voditeljica zemljišne knjige zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Koprivnici Jasmina Gašparić, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te brojni načelnici i predstavnici općina i gradova s područja Županije.

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.