Sastanak hrvatskih župana u Križevcima

Na poziv župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena u petak 7. studenoga je u Križevcima održan sastanak članova Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojemu su prisustvovali i saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg te zamjenik župana Darko Sobota.

Na početku sjednice župan Koren se zahvalio kolegama županima i njihovim suradnicima što su prihvatili poziv na 32. sjednicu Izvršnog odbora. Ujedno im je zahvalio što su se odazvali i na otvorenje Obrtničkog i gospodarskog sajma te time doprinijeli promociji sajamskih aktivnosti.

Na 32. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija raspravljali su o podnošenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji te Izvješću o radu Odbora regija koje im je predstavio zamjenik voditelja izaslanstva Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski. Članovi Izvršnog odbora donijeli su i Odluke o osnivanju tematskih radnih skupina unutar Hrvatske zajednice županija koje će svojim stručnim doprinosom još više intenzivirati rad Zajednice po pitanjima važnim za regionalnu samoupravu.

Na kraju sjednice predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić izvijestio je sve prisutne o ulasku Zajednice u provođenje „LADDER“ europskog projekta. U projektu sudjeluje više od 25 partnera iz brojnih zemalja, a provođenje projekta trajati će 36 mjeseci počevši od 1. siječnja 2015. godine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.