Sastali se župan Darko Koren i gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak

U prostorima Županije su se u četvrtak 20. lipnja sastali župan Darko Koren i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. Sastanak je održan radi dogovora o suradnji u narednom razdoblju, zajedničkim projektima, te drugim temama koje su bitne za Grad i Županiju. Sastanku su također prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima, te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Prva tema o kojoj se razgovaralo je projekt Piškornica. Direktor tvrtke Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović prezentirao je aktualnu situaciju oko projekta regionalnog centra za gospodarenje otpadom, nakon čega su dogovoreni daljnji koraci u realizaciji projekta na nivou Grada Koprivnice.

Također se razgovaralo o projektu izgradnje nove Obrtničke škole u Koprivnici. Izdavanje građevinsko-tehničke dokumentacije zajednički će koordinirati gradske i županijske službe, dok će čelnici Grada i Županije zajednički pokušati pronaći najbolji način financiranja gradnje.

Razgovaralo se i o situaciji u Podravki, najvećoj kompaniji na ovom području koja je jednako važna za Grad i Županiju. Gradonačelnica i župan slažu se u stavu kako restrukturiranje tvrtke koje predstoji nikako ne smije ići na štetu smanjenja broja radnika.

Na kraju sastanka je dogovoreno da će se ovakvi koordinativni sastanci župana i gradonačelnice u novom mandatu održavati redovito, jer je to bitno zbog kvalitetne komunikacije između dvije uprave te bolje realizacije projekata na dobrobit svih građana.