Sastali se članovi županijskog Savjeta za sigurnost prometa

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je  u četvrtak 21. listopada 23. sjednica Savjeta za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije. Uz predsjednika Savjeta Josipa Vinceka i predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Tomislava Teskeru prisutni su bili predstavnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke Romano Vaupotić i Ivanka Vusić, predstavnik Hrvatskih cesta d.o.o – ispostava Varaždin Stjepan Marković, ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach, predstavnici Autoklubova Boris Dušić i Pero Krešić te iz Doma zdravlja Koprivnica Mira Rajh kao i autoprijevoznik Branko Ormanec.

Razgovaralo se o stanju sigurnosti prometa na cestama Županije, te o stanju državnih i županijskih cesta. Romano Vaupotić je objasnio kako je u prvih 9 mjeseci ove godine zabilježen pad prometnih nesreća te smanjenje poginulih i ozlijeđenih što ukazuje na pozitivan trend u poboljšanju sigurnosti. Stjepan Marković je izdvojio aktualne projekte te naglasio kako su prometni čepovi u Đelekovcu i Križevcima riješeni gradnjom kružnih tokova. Projekt za takozvanu „crnu točku“ to jest križanje županijske ceste s državnom cestom D2 prema Starigradu je završen, a u toku je dobivanje svih potrebnih suglasnosti. Planira se prići rješavanju problema velikog uspona u Sokolovcu i izlasku na cestu iz naselja Borovljani prema državnoj prometnici D2. Krešimir Janach je najavio modernizaciju prometnice Komatnica- Sigetec, a trenutno je najteža situacija glede županijskih cesta u Općini Rasinja i Općini Sokolovac.

Usvojen je i prijedlog predstavnika Autoklubova da se prema ministarstvu mora, prometa i infrastrukture uputi inicijativa za izradu pravilnika o izgledu vozačkih dozvola za bicikliste s naglaskom na djecu od 9 do 14 godina.