Sastali se članovi projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih nositelj đurđevački Centar za socijalnu skrb

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac u srijedu 17. studenoga 2021. održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih je nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac – „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ i „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“. Radi se o projektima financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda vrijednosti ukupno 8.363.027,15 kuna, a u sklopu kojih je predviđena izgradnja i opremanje novog objekta ali i financiranje provedbe socijalnih usluga kojih nedostaje na području đurđevačke Podravine.

Ravnatelj Centra Daniel Rupić upoznao je nazočne kako se radovi na izgradnji objekta odvijaju predviđenom dinamikom no kako se pojavila potreba za izvršenjem nepredviđenih radova zbog kojih se izvođač neposredno prije sastanka obratio sa zahtjevom za izmjenom ugovora. Izvođač radova dosad je ispostavio 3 privremene situacije u iznosu oko 450.000 kuna. U sklopu tzv. hard projekta pred završetkom je postupak javne nabave kombi vozila vrijednog nešto više od 250.000 kuna. Na natječaj se javio samo jedan ponuditelj, a koji bi vozilo trebao isporučiti u travnju sljedeće godine.

Na sastanku je analizirana situacija u pogledu drugih projektnih aktivnosti. Novozaposleni stručni radnici u sklopu projekta na sastanku su iznijeli detaljnije informacije o savjetodavnim aktivnostima koje su im djelomično otežane zbog mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa COVID-19. Isto se odnosi i na njihova predavanja po školama. Sudjelovanje 17 odgojno-obrazovnih radnika na predavanju uživo u OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac te 40 u on-line predavanju za radnike OŠ Đurđevac ocijenjeno je relativno dobrim odazivom, a na relativno dobar interes nailazi se i na predavanja u općinskim središtima kojima se nastoji promovirati i potaknuti interes za bavljenje udomiteljstvom.

Sastanak je iskorišten i da se s predstavnicom PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Majom Belković Došen, koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekata, razmotre i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje.

Služba ureda župana

 

 

 

 

 

 

 

„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.