Sajam u Mostaru okupio utjecajne dužnosnike i gospodarstvenike

Tradicionalni Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, koji je otvoren 13. travnja, bio je prilika da se na jednom mjestu sretnu predstavnici svih zemalja u regiji te poznati gospodarstvenici i utjecajni političari. Delegaciju Koprivničko-križevačke županije predvodili su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota, a svečanom otvorenju također su bili prisutni potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade RH Božidar Pankretić, te predstavnici županijske Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Obzirom da je zemlja partner 13. po redu sajma bila Srbija, sajam je otvorio predsjednik Republike Srbije Boris Tadić koji je zajedno sa suradnicima obišao prostor izlagača iz Koprivničko-križevačke županije. Naročito ga je interesirao promotivni prostor Podravke, gdje se kratko zadržao na sastanku s predstavnicima Županije i Uprave Podravke.

Istog dana u hotelu Ero održana je tradicionalna večer Podravke i Koprivničko-križevačke županije. Večeri su bili nazočni utjecajni diplomati i poduzetnici među kojima i direktorica sajma Delfina Bošnjak i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto. Potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić u svojem je obraćanju gostima naglasio kako je povezanost BiH i Hrvatske sve bolja, što dokazuje i porast robne razmjene u proteklih nekoliko godina. Župan Darko Koren potvrdio je kako je jedini način napretka regije međunacionalna suradnja koja je toliko dobra da se i rođendan Županije ove godine slavi jednim svojim dijelom u Mostaru. Od 800 izlagača koji su ove godine nastupili na Sajmu, u organizaciji županijske Gospodarske i Obrtničke komore te PORA-e bilo je i preko 20 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju posjeta Hercegovini župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota sa suradnicima su obišli i etno selo Međugorje, čiji su inicijatori i investitori Dobroslav i Vlatko Barbarić. Etno selo primjer je pravog regionalnog branda jer se u njemu nalazi preko 50 kamenih autohtonih objekata koji pričaju priču o stoljetnom životu na kamenjaru Hercegovine.