Rezultati državne mature podravsko-prigorskih srednjoškolaca

Prema podacima državne mature koji su prikupljeni od srednjih škola, ljetnom roku državne mature školske godine 2017./2018. pristupilo je 652 učenika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Državnu maturu položilo je 476 učenika, što iznosi 73%, i to iz Strukovne škole Đurđevac, Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Gimnazije Grana Galovića Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica, Srednje škole Koprivnica, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci te Srednje gospodarske škole Križevci.

Škole na području Županije nalaze se u državnom prosjeku što se tiče polaganja mature, gimnazije su ostvarile nešto bolje rezultate, dok su strukovne škole nešto slabije.

Kako stoji u podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, ljetnom roku državne mature na razini Hrvatske pristupilo je 32 045 učenika u 386 škola i sedam ispitnih centara, od kojih je 49 posto učenika strukovnih škola, 39 posto gimnazijalaca te 12 posto ostalih pristupnika.

Služba ureda župana