Rezidencijalna koordinacija ”Unaprjeđenje međuresorne suradnje”

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić i članica Ankica Paula Plečić te predsjednik županijskog Savjeta mladih Dario Car prisustvovali su trodnevnoj rezidencijalnoj koordinaciji ”Unaprjeđenje međuresorne suradnje” , koja je održana u Termama Tuhelj.
Koordinacija je organizirana u okviru projekta „Znanjem do promjena“, a namijenjena je bila predstavnicima/ama civilnih društava i lokalnih dionika pružatelja socijalnih usluga s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije.

Projekt provode udruga S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca.

Tema koordinacije bila je poticanje i poboljšanje međuresorne suradnje, a sudionici/ce su interaktivnim pristupom razmjenjivali iskustva i prezentirali rad s jednodnevnih radionica održanih u županijama. Iznošenjem primjera dobre prakse omogućen je uvid u modele koje je moguće primjenjivati na lokalitetima kako bi se ojačao timski rad te kvalitetnija usluga krajnjim korisnicima.
Cilj ove koordinacije je kvalitetnije i sustavnije povezivanje i umrežavanje organizacija civilnog društva i lokalnih dionika kako bi se osigurala što efikasnija i učinkovitija provedba pružanja socijalnih usluga.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova