Redovna izborna skupština Udruge matice umirovljenika Koprivnica

Udruga matice umirovljenika Koprivnica održala je u petak, 20. lipnja 2014. redovnu izbornu skupštinu. Predsjednik Udruge Franjo Zirdum pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo dobrom dugogodišnjom suradnjom sa Koprivničko-križevačkom županijom, Gradom Koprivnicom, Crvenim križem, Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klubom za starije osobe „Mariška“.

Prema njegovim riječima, ova Udruga je humanitarna i neprofitna organizacija s 14 podružnica i 1500 članova, a osnovni joj je cilj skrb o umirovljenicima. U izvještaju o radu Udruge osvrnuo se na aktivnosti koje provode, poput druženja, izleta i sportskih aktivnosti, no izrazio je i zabrinutost zbog smanjena prihoda i sve težeg položaja umirovljenika.

Na skupštini je odabrana uprava koja će voditi Udrugu u sljedeće četiri godine. Za predsjednika je ponovno odabran Franjo Zirdum, a za potpredsjednika Stjepan Kovaček, predsjednik podružnice u Đelekovcu. Osim predsjednika i potpredsjednika, jednoglasno je i usvojen prijedlog odabira novih članova Izvršnog i Nadzornog odbora.

U ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravila viša stručna savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač i zaželjela uspješan rad i suradnju sa novoizabranim vodstvom Udruge.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.