Razvojni centar i tehnološki park Križevci uskoro započinje s radom

U novoizgrađenom Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima održana je završna konferencija projekta pod nazivom „Razvojni centar i tehnološki park Križevci“  u sklopu koje je predstavljena provedba projekta, budući rad, a ujedno je potpisan i Ugovor o korištenju prostora.

Zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog značajnog projekta uputio je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te je ujedno obavijestio prisutne kako će Razvojni centar i tehnološki park Križevci započeti s radom kroz 15 dana dodavši: „Ponosno možemo reći da smo uspjeli izgraditi poduzetničku infrastrukturu u samom središtu grada, lako dostupnu i poduzetnicima i korisnicima.“

img_2016Završnoj konferenciji projekta prisustvovao je i župan Darko Koren koji je istaknuo zadovoljstvo ovim projektom te posebno naglasio njegov značaj za razvoj poduzetništva u gradu Križevcima te cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji: „Ovaj projekt predstavlja vrhunac vizije i plana kako iskoristiti prostore bivše vojarne. Korištenje sredstava iz europskih fondova na jedan simboličan način predstavlja mnogo za jedan mali grad poput Križevaca te pokazuje izuzetno veliki uspjeh u razvoju poduzetništva i puno lakši put za mlade poduzetnike.“

Provedbu projeta „Razvojni centar i tehnološki park Križevci“ predstavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Križevaca Darko Masnec ujedno i voditelj projekta koji je naglasio kako će s radom u ovom poduzetničkom centru započeti 15 poduzetnika te kako će uskoro uslijediti i drugi krug natječaja za popunjavanje slobodnih prostorija.

Kao partner u projektu, u ime Visokog gospodarskog učilišta Križevci nekoliko riječi o budućem radu Razvojnog centra i tehnološkog parka istaknuo je Siniša Srečec dok se kao budući korisnik prostora okupljenima obratila direktorica tvrtke Hedona d.o.o. Gordana Katalenić.

img_2066U sklopu konferencije, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg i direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak potpisali Ugovor o korištenju prostora Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci čime je Križevački poduzetnički centar postao upravitelj i nositelj daljnjeg razvoja poduzetničkih usluga.

Nakon konferencije, posjetitelji su mogli razgledati novoizgrađeni objekt koji se prostire na 8.490 metara kvadratnih te se sastoji od upravne zgrade s popratnim poslovnim prostorima namijenjenim poduzetnicima, proizvodnim modulima i znanstveno-istraživačkim laboratorijem križevačkog Visokog gospodarskog učilišta.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 35 milijuna kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u 90 postotnom iznosu. Osim Grada Križevaca, koji je među tri najbolja grada u Republici Hrvatskoj po iskorištavanju sredstava iz europskih fondova, u provedbi ovog projekta sudjelovali su i partneri Visoko gospodarsko učilište Križevci i Križevački poduzetnički centar.

Služba ureda župana